Saturday, August 13, 2016

Abobrinha alla scapece






+

Abobrinha alla scapece Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune um Carei capitala este Orasul Neapole. Termenul "scapece" provine, se pare, din spaniola limba, de la "escabeche" si reflecta influenta culturala Lasata de spanioli. Escabeche denumeste atat o Tehnica de gatit, gato si un Numar destul de mare de preparate culinare. Tehnica consta em escabeche marinarea intr-o vinegreta uşor acida, Adica un amestec de otet, ulei, Usturoi, sare si ierburi aromate um alimentelor gatite em prealabil prin prajire, frigere pe gratar sau fierbere molcoma. ulei pentru prajit 3 linguri de ulei de Masline extravirgin 1 1/2 linguri de otet 2 catei de Usturoi, rasi 2 linguri de frunze proaspete de orégano, marunt tocate 2 linguri de frunze proaspete de menta, marunt tocate fulgi de ardei iute (sau boabe de piper roz), Servit pentru Instructiuni: Se incinge uleiul pentru prajit intr-o tigaie égua. Se sareaza, se pipereaza si se prajesc feliile si rondelele de abobrinha pana frumos ce sunt rumenite. Se scot bucatile de abobrinha si se LASA cateva minuto sa se scurga de ulei, asezate pe prosoape de Hartie. Intre timp se prepara o marinada amestecand uleiul de Masline cu otet, Usturoi, sare, gaiteiro, orégano si menta. Se transfera bucatile de abobrinha platou intr-un si se stropesc cu marinada. Se intorc de cateva ori, ca sa se acopere uniforme cu lichidul aromat. Se LASA la marinat mínima de 30 minutos. Se servesc rondelel si feliile de abobrinha presarate cu Branza proaspata de Capra si cu fulgi de ardei iute, decorar cu frunze de menta si orégano. Gustarea aceasta fusão perfeita vin un cu alva sec si uşor, cu aciditate placuta.


masinformacionunitedstates.blogspot.com


No comments:

Post a Comment